Dotekomanie.cz

Finanční výsledky Applu za třetí kvartál – prodáno skoro 50 milionů iPhonů

Apple včera v podvečer zveřejnil finanční výsledky za třetí fiskální čtvrtletí tohoto roku. Oproti stejnému období v minulém roce došlo ke zlepšení prodejů iPhonů, kde byl nárůst značný. Téměř 70 procent příjmů Applu tvoří právě tento telefon. Analytici z Wall Street ale stejně očekávali výsledky o trochu lepší.

Apple prodal za třetí čtvrtletí posledního fiskálního roku celkem 47,5 miliónů iPhonů, ve stejném období o rok dříve to bylo 35 miliónů. Analytici očekávali 49 miliónů prodaných kousků. Tabletům iPad se již tolik nedaří, prodalo se jich 10,9 miliónů, o rok dříve to ale bylo 13,3 miliónů. Zde je vidět, že tablet není třeba tak často vyměňovat za nový. Počítačů Mac se prodalo 4,8 miliónů oproti 4,4 miliónům o rok předtím.

Celkově stoupl zisk společnosti o 59 procent oproti stejnému období před rokem. Celkově Apple vydělal 10,7 miliard dolarů. Za to můžou také rekordní zisky ze služeb (AppStore, iCloud) a také start prodeje Apple Watch. U těch Apple neřekl přesná čísla a uvádí je do kategorie ostatní produkty, kde byl oproti předchozímu období nárůst v zisku o 1 miliardu dolarů. To tak bude pravděpodobně částka, kterou firma za hodinky vydělala.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version