Dotekomanie.cz

TCL vybavilo levný model 3S snímačem očí

Po snímačích otisků prstů přichází na řadu další prvek, který by se mohl letos v hojném počtu ukázat u chytrých telefonů. Společnost TCL přes čínskou sociální síť Sina Weibo vypustila propagační materiály k novému modelu s názvem 3S. Ty přímo potvrzují využití skeneru očí. Snímač otisků prstů je doménou spíše dražších telefonů z vyšších řad, což nemůžeme říci u této novinky, protože jeho prodejní cena z něj dělá cenově dostupnou záležitost.

Přední část zabírá 5palcový displej s rozlišením 1 080 x 1 920 pixelů (443 PPI) a 8megapixelová kamerka, přes kterou pravděpodobně bude fungovat celý skener očí. Pohonnou jednotku tvoří 64bitový procesor Snapdragon 615 od Qualcommu osazený osmi jádry, 2GB operační paměť RAM a interní úložiště má kapacitu 16 GB. Záda nesou 13megapixelový senzor fotoaparátu se světelností objektivu F/2.2.

Mezi zbývajícími prvky výbavy vyniká snad jen podpora sítí 4. generace. Z barevných variant je dostupné bílé nebo černé provedení. Oficiální prodej byl odstartován v tomto týdnu za cenu 129 dolarů (tj. cca 3 122 Kč bez daně). Závěrem nelze moc předpokládat, že výrobce rozšíří dostupnost na mezinárodní úroveň. Případným zájemcům zbývá doufat v distribuci od velkých obchodů či různých předprodejců.

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version