Dotekomanie.cz

LG ukázalo svůj postup ve výrobě displejů na SID 2015

Na letošní konferenci SID (Society for Information Display) 2015 nechybí velcí hráči v oboru výroby displejů. Stejně jalo každý rok se i společnost LG započítává mezi tu nejsilnější konkurenci na trhu. Můžeme se tedy těšit například na ohebné OLED displeje, avšak je toho mnohem více.

Mezi tedy hlavní novinky patří ohebné televize se 4K rozlišením nebo telefony a tablety s možností rolování displeje – jak je vidět na obrázku výše. Nejprve k televizím. Na videu níže je velmi pěkně prezentováno, jak moc společnost pokročila. Mezi hlavní výhody patří více než ultra tenká obrazovka, jež je o něco tlustší než kreditní karta, a možnost ji ohnout v poloměru až 3 cm.

Další kapitolou jsou telefony a tablety. Ty byly obdařeny ještě větším vylepšením. Tím je možnost rolovat samotnou zobrazovací vrstvu – jak už bylo zmíněno. Mezi představené novinky patří 1,3palcový kruhový panel pro chytré hodinky (pravděpodobně stejný displej jako u G Watch R či Watch Urban), 5,5palcový zakřivený panel (podobné jako u G Flex) 2,6 palcový ohebný panel, a 12,3palcový displej určený pro automobilový průmysl. LG bude také prosazovat AH-IPS Plus technologie. Oproti starším verzím nabízeno zlepšení o 20 až 30 procent v propustnosti, což umožňuje nižší spotřebu energie při stejném rozlišení.

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version