Dotekomanie.cz

Land Rover pracuje na softwaru, pomocí kterého půjde řídit auto na dálku

Řídit auto mobilem? V dnešní době je i toto možné. Vývojářské oddělení společnosti Land Rover právě pracuje na softwaru, pomocí kterého budete moci ovládat svůj automobil přes svůj smartphone. V současné době je tento software nainstalován pouze v jednom vozidle, a to v Range Rover Sport. Prozatím je možnost pohybovat s vozidlem opravdu pomalu. Další předností tohoto vývoje bude i možnost naprogramovat si vlastní situace, jako například vjezd nebo výjezd z garáže.

Tento software podle mě bude mít spoustu kladů, ale i záporů. Mezi klady patří například to, pokud s autem zapadnete do škarpy, tak pro vás bude jistě jednoduší z tohoto problému vycouvat, když budete mimo vozidlo a budete si moci pořádně prohlédnout terén i podmínky dané situace. Další velkou pomocí se stane v autoškolách, jelikož auto je vybaveno i standardními parkovacími senzory a lektorovi bude stačit pouhé kliknutí na obrazovku mobilního zařízení, jako je tablet nebo mobil, a auto se například samo otočí do protisměru nebo zaparkuje. Tím pádem velice ulehčí dostávání se z obtížných situací.

Otázkou je, na jaký dosah bude možno auto ovládat. Z mého pohledu mám největší strach z hacknutí daného vstupu a tím pádem ztráty ovládání automobilu. Představte si modelovou situaci: stojíte na semaforech a najednou se někdo dostane do ovládání a vy na okamžik ztratíte ovládání auta. To by mohl být opravdu veliký problém. Ale prozatím necháme vývojáře vyvíjet. Budeme se těšit na finální verzi tohoto softwaru.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version