Dotekomanie.cz

Google Klávesnice aktualizována na verzi 4.1

Po delší době se dočkáváme aktualizace pro klávesnici Google, ta je nyní na verzi 4.1 a nese s sebou několik nových zajímavých funkcí. Google dal, bohužel ale také bral. Některé z funkcí již tedy nenajdete a nebudou nadále podporovány. Mezi tu nejzásadnější novinku patří synchronizace slovníku mezi vašimi zařízeními.

Stále se hledají nové funkce, jež mohly být přidány do nejnovější verze, nicméně se kromě níže zmíněných, zatím více nenašlo. Podívejme se tedy to, co bylo přidáno i odebráno.

Prozatím to jsou všechny velké změny. Slovník si synchronizujete v nastavení přepínačem, poté už stačí jen vybrat daný účet a je hotovo. Zdá se, že tato možnost je hluboko v Androidu zabudována delší dobu, avšak Google probudil k životu až nyní. Ke klávesnici s emotikony se dostanete jednoduše, avšak je zde i stinná stránka této funkce.

Stačí stisknout Alt a máte k dispozici vše, což jistě pomůže uživatelům s klávesnicí připojenou k jejich zařízení přes Bluetooth, bohužel to trochu může zkomplikovat obvyklé psaní na samotném zařízení. Jak je zmíněno v seznamu výše, už není možné využívat psaní frází, tedy nepřerušovaného psaní slov pomocí táhnutí prstem po klávesnici.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version