Dotekomanie.cz

Asus uvedl telefon na selfie – ASUS ZenFone Selfie

Krom dvou tabletů a hodinek ZenWatch 2 jsme se na veletrhu Computex dočkali i představení jednoho nového mobilního telefonu. Jak již jeho název napovídá – ASUS ZenFone Selfie, jeho primární zaměření je na pořizování selfie fotek. Tomu je také přizpůsoben a svým vzhledem tak může připomínat třeba HTC Desire Eye.

 

Začneme asi rovnou právě fotoaparáty. Jak zadní, tak přední se pyšní kamerkou od Toshiby o rozlišení 13 MPx s dvoubarevným LED bleskem. Zadní pak nabízí světelnost f/2.0, čočku širokoúhlou 28mm a dokonce také laserové ostření, které jsme zatím viděli jen u LG. Přední fotoaparát disponuje světelností f/2.2 s 24mm širokoúhlou čočkou a standardně nabízí 88 stupňů široký úhel pohledu, přičemž pro ještě širší záběr lze použít selfie-panorama.

Z dalších parametrů se jedná o běžného zástupce vyšší střední třídy. Displej má úhlopříčku 5,5 palců s rozlišením 1920×1080 krytý sklíčkem Gorilla Glass 4. Uvnitř tepe osmijádrový procesor Snapdragon 615 (osm jader Cortex A53) doplněný o 2 nebo 4 GB RAM dle velikosti úložiště 16/32/64 GB. Operačním systémem je Android 5.0 s nadstavbou ZenUI a ZenMotion.

Dostupnost a cena zatím není známa.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version