Dotekomanie.cz

T-mobile začal v Praze testovat síť SIGFOX

Ve spolupráci s německou firmou Blue Cell Networks a francouzskou SIGFOX začal na několik svých BTS stanic v Praze zkušebně montovat vysílače pro bezdrátovou síť SIGFOX, která zajišťuje komunikaci pro internet věcí a M2M. Během pilotního testu, trvajícího 3 měsíce, se otestuje zejména kvalita pokrytí a síla signálu uvnitř budov. Celý test bude probíhat s reálnými zařízeními (sledování železničních vagónů nebo monitoring volných parkovacích míst)

Výhodou úzkopásmové technologie SIGFOX je obousměrná komunikace, úsporný provoz, a relativně daleký dosah vysílače (30 až 50 km na venkově a 3 až 10 km v husté městské zástavbě) . Zároveň přináší nižší nároky na baterie v zařízeních a tím výrazně prodlužuje jejich životnost.

Po ukončení testu a zhodnocení výsledků se T-Mobile, Blue Cell Networks a SIGFOX rozhodnou, zda technologií pokryjí celou Českou republiku. První výsledky by měly být známy během letních prázdnin.

Společnost SIGFOX je poskytovatelem konektivity přímo určené pro internet věcí. Technologií je již nyní pokryto 1,5 milionu čtverečních kilometrů ve dvanácti evropských zemích.

zdroj: tisková zpráva

 

Exit mobile version