Dotekomanie.cz

Huawei Kirin OS má snížit závislost na Androidu

Android jasně dominuje trhu se smartphony. Takřka všichni výrobci mají ve svých nabídkách zařízení jen s tímto systémem. Konkurenční Windows Phone se nijak zvláště neuchytil a zůstává na mobilech od Microsoftu. Tudíž většina výrobců je závislá právě na Androidu. Již Samsung nastínil plány, že by nechtěl být závislý jen na tomto systému. Z toho důvodu vznikl Tizen, avšak doposud jsme se dočkali jen jednoho smartphonu. Podobnou strategii vyzkouší zřejmě i Huawei.

Právě v jeho laboratořích se má již 3 roky pracovat na novém mobilním operačním systému. Prozatím se mu říká Kirin OS, což má jasný základ u procesorů Kirin, které si vyrábí přímo Huawei. Kirin OS má fungovat jen na zařízeních od Huawei, což by mohlo znamenat, že se nejedná jen o další úpravu Androidu.

Tato zpráva přichází v zajímavý čas, jelikož právě Huawei by měl stát za následujícím smartphonem z řady Google Nexus. Ačkoliv si výrobce velmi pečlivě chrání informace kolem Kirin OS, proslýchá se, že by k představení mohlo teoreticky dojít kolem léta. Uvidíme, jestli Huawei dokáže překvapit a hlavně přesvědčit zákazníky k přechodu na nový systém. Jeho největším problémem budou zajisté aplikace. Jejich nedostatek může znamenat rychlou smrt pro nový systém.

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version