Dotekomanie.cz

Google asi představí A/B testování pro stránky aplikací na Google Play

Vývojářská konference Google I/O 2015 se neúprosně blíží, přičemž se začínají objevovat spekulace, co nového Google představí. Samozřejmě se většina novinek bude hlavně týkat vývojářů, což ale stejně bude mít dopad na konečné uživatele.

Zveme vás na Google I/O Extended 2015

Jednou ze spekulovaných novinek má být možnost A/B testování stránek aplikací a her. Samotný uživatel by si neměl ničeho všimnout, ale sami vývojáři získají silný nástroj, jak zjistit, co platí na samotné uživatele.

Ve výsledku to znamená, že jedna aplikace může mít odlišné stránky. Mohou se lišit textem, ikonou, videi, snímky obrazovek, a dokonce i cenou. Vývojáři následně dostanou jasnou odpověď, která verze dokáže více nalákat samotné uživatele.

Do této chvíle nebyla taková možnost a vývojáři museli dělat komplikované testy a analýzy. Díky této novince by mohli získat lepší představu o tom, co platí na uživatele.

Samozřejmě si musíme počkat na Google I/O, jestli bude tato novinka představena. Snad Google překvapí a nabídne větší možnosti a funkce, které vylepší samotný Obchod Play.

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version