Dotekomanie.cz

Galaxy Tab S2 od Samsungu přijde v červnu [aktualizováno]

Aktualizováno 10. 5.

Již jsme se dozvěděli z prvních spekulací o hardwarové výbavě chystaného tabletu Galaxy Tab S2. Nyní se na internetu objevil údajný render novinky. Na jeho základě lze odhadovat, že nabídne kovový rámeček.

Původní článek 7. 5.

Druhá generace tabletů zapadající do modelové řady s názvem Galaxy Tab S od společnosti Samsung může zanedlouho nahradit současnou první sérii, kterou jihokorejský výrobce nabízí již od loňského června. Na úvod se začíná hovořit o dvou zařízeních a jejich hlavní rozdíly oproti předchůdcům budou samozřejmě hned v několika směrech. Uživatelé ocení vyšší výkon, nový poměr displeje nebo přijatelnou tloušťku těla atakující světového rekordmana Venue 8 7000 od Dellu.

Očekává se tedy příchod 8palcové a 9,7palcové varianty s poměrem stran 4:3, kterou Samsung chce asi postupně zavádět u převážné většiny připravovaných tabletů v budoucnu. Rozměry 237,17 mm x 169,58 mm x 5,4 mm vypovídají o tom, že novinky získají tenčí tělo než konkurenční iPad 2 od Applu. Menší verze údajně váží 260 gramů, zatímco větší vychází na 407 gramů. Uniklé specifikace oběma přisuzují Super AMOLED displej s rozlišením 1536 x 2048 pixelů, 64bitový procesor Exynos osazen osmi jádry taktovanými na 1,9GHz frekvenci nebo grafickým čipem Mali-T760 MP6.

Za nimi následuje 3GB operační paměť RAM a 32GB úložiště rozšiřitelné paměťovou microSD kartou. Výbavu uzavře 8megapixelový fotoaparát, přední 2,1megapixelová kamerka, funkce Wi-Fi. Podpora sítí 4. generace se ukáže jen odděleně, tudíž novinky budou rovnou čtyři. Oficiální představení by mělo proběhnout v následujícím měsíci, kdy zjistíme skutečné specifikace společně s dostupností a prodejními cenami.

Zdroje: sammobile.com, pocketdroid.net

Exit mobile version