Dotekomanie.cz

Dotekománie doporučuje #92 – Test Zraku

S postupem času, kdy člověk stárne, se začínají objevovat různé zdravotní problémy, to se týká i našich očí, tedy zraku. Čeští vývojáři vyvinuli aplikaci, která vám s tímto problémem pomůže.

Test zraku je dílem vývojářů IndigoMultimedia a zaměřuje se na testování vašeho zraku. Aplikace nabízí hned několik testů, které jsou určeny pro vyzkoušení různých vad očí. Jednou z takových je problém starších lidí po 40. roku života, kdy často dochází ke zhoršení v podobě rozostřeného vidění při čtení textu.

Dalším testem v aplikaci je Astigmatismus, což je vada objevující se při krátkozrakosti a dalekozrakosti, takto můžete například otestovat zrak dětí, pokud si nejste zcela jisti, že vidí dobře, aniž byste museli pro své ujištění navštívit lékaře. Je nutné upozornit na to, že je vždy důležitější odborné lékařské vyšetření.

 

Barvocit je test, kdy se zjišťuje, zdali nemáte náběh nebo již zdravotní problém s barvoslepostí, která váš život ovlivní velkou měrou. Dále v aplikaci nalezneme možnost otestovat ostrost zraku, anebo sítnici a bichrom. Po vyzkoušení jakéhokoliv z testů se vám zobrazí výsledky. Na této obrazovce máte možnost vidět, jak úspěšní jste byli. Navíc vám aplikace nabídne možnost kontaktovat lékaře.

Aplikace je dostupná pro operační systémy iOS a Android. Za Test zraku nezaplatíte nic, jelikož je vše zcela zdarma.

 

Exit mobile version