Dotekomanie.cz

Android One zamířil oficiálně do Evropy

Platforma Android One určená pro zařízení se základními prvky výbavy a uživatele z rozvíjejících se zemí konečně nakročila do první země z Evropy. Po Indii, Bangladéši, Nepálu, Srí Lance, Indonésii a Filipínách oficiálně vstupuje také na mobilní trh v Turecku. Oznámila to společnost Google během tiskové konference, kde byl představen model General Mobile 4G. Nicméně pod poměrně nic neříkajícím názvem můžete objevit mnoho zajímavých specifikací.

Stále sice nedostanete přístroj z vyšší třídy, ale ve srovnání s jinými zařízeními z řady Android One lze pozorovat jasný posun kupředu. Telefon disponuje 5palcovým IPS panelem (rozlišení 720 x 1280 pixelů), pod nímž běží čtyřjádrový procesor Snapdragon 410 a 2GB operační paměť RAM. Pokud vám nebude stačit 16GB úložiště, tak její rozšíření provedete vložením paměťové microSD karty. Celkově má konstrukce rozměry 140,5 x 69,75 x 9,3 mm.

V samotném základu běží systém Android ve verzi 5.1.1 Lollipop, u kterého je garantována podpora aktualizací po dobu 2 let. Výbavu uzavírá 13megapixelový fotoaparát, duální přisvětlovací LED dioda, přední 5megapixelová kamerka a 2 500mAh baterie. Prodej byl zahájen již v minulém týdnu za cenu 260 dolarů (tj. cca 6 234 Kč bez daně), což není zrovna málo. Zůstává tedy jen otázkou času, kdy Google doplní další evropskou zemi na seznam s Android One zařízeními.

Zdroj: google-tr.blogspot.cz

Exit mobile version