Dotekomanie.cz

Univerzální Office pro mobilní Windows 10 ke konci měsíce

Microsoft slibuje, že univerzální aplikaci balíku Office pro mobilní preview Windows 10 vydá ke konci tohoto měsíce. Již dříve jsme měli příležitost vidět Office na tabletech a počítačích s Windows 10 a nyní se dočkají i mobilní uživatelé.

Aplikace bude obsahovat Word, Excel a PowerPoint a bude plně uzpůsobená pro dotykové ovládání, stejně jako na tabletech. Oproti Office z předchozích verzí Windows Phone nabídne podstatě více možností a nástrojů k editaci dokumentů.

Nové Office mají usnadnit uživatelům práci s dokumenty na dotykovém displeji, u této aplikace Microsoft nezvolil nové hamburger menu, takže veškeré příkazy i ovládací prvky nalezneme ve spodní vysunovací liště. Podle Microsoftu umožní spodní lišta jednodušší ovládání jednou rukou, v čemž má pravdu, protože natahovat se pokaždé prstem do levého horního rohu není, obzvlášť u větších displejů, příliš pohodlné.

Microsoft již před vydáním Windows 8 pracoval na aplikacích, které jsou kompatibilní napříč zařízeními, vypadá to ale, že svůj plán dokončí až s příchodem Windows 10, kde je spousta aplikací, včetně nových Office, stejná na počítačích, tabletech i telefonech a jejich design je určitým způsobem responzivní, takže se přizpůsobí každému zařízení.

Zdroj: blogs.office.com

Exit mobile version