Dotekomanie.cz

Root na Samsung Galaxy S6 a S6 edge není nejlepší nápad

Samsung představil svou službu Samsung Pay a certifikoval si platební systém, hlavně za pomoci společností Visa a MasterCard. Zabezpečení celé služby by mělo být na úrovni i díky KNOX řešení od Samsungu. Jenže je zde větší či menší problém, který nyní uživatelům v podstatě zakazuje root svého zařízení – konkrétně modelů S6 a S6 edge.

Proč vlastně si uživatelé, kteří si koupili model S6 nebo S6 edge, nemohou rootnout své zařízení? Pravda, není to tak, že by tito uživatelé nemohli, jako spíše neměli, ač mimo USA a Jižní Koreu je to zatím v konečném důsledku jedno. Jde o to, že po provedení rootu u zařízení má uživatel i aplikace (po udělení povolení) přístup k částem systému a jeho možnostem, které mohou ohrozit bezpečnost této služby – avšak tento „problém“ se nevyskytuje jen u této služby.

Jak jsem říkal, Samsung Pay je zatím rozšířen pouze v USA a v Jižní Koreji, tudíž většině ostatních uživatelů žijících mimo tato území to nemusí dělat mnoho starostí. Pokud se služba zavede i u nás, respektive v Evropě, mohl by nastat menší problém.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version