Dotekomanie.cz

Několik lumií v přípravě, dočkáme se brzy top modelu?

V poslední době není o nové lumie nouze, v lednu představil Microsoft levné modely Lumia 435 a Lumia 532, v březnu na MWC zase o něco vybavenější modely Lumia 640 a Lumia 640 XL v několika variantách, dále pak představil extrémně levnou Lumii 430 a posledním přírůstkem do rodiny je Lumia 540, kterou Microsoft odhalil tento týden.

Na internet ovšem v posledních dnech začínají prosakovat informace o několika dalších, nově připravovaných modelech, z nichž alespoň 2 by měly být top modely. Zatím nejsou známé jejich názvy, a tak jim prozatím můžeme říkat Lumia 940 a Lumia 940XL. Menší z nich by měl disponovat pětipalcovým displejem a varianta XL by mohla dostat 5,7″ displej.

Koncept modelu Lumia 940

Kromě velikosti by se měly oba přístroje ve většině vlastností shodovat. Předpokládá se, že fotoaparát by mohl mít rozlišení přibližně 25 MPx a přední kamerka 5 MPx. Oba telefony se začnou prodávat již se systémem Windows 10, a jelikož „desítky“ podporují šesti i osmijádrové procesory, není vyloučeno, že alespoň jeden z modelů by takový procesor mohl dostat. Dalšími spekulovanými funkcemi jsou například 3D interakce s telefonem nebo zabezpečení a identifikace uživatele pomocí skenování duhovky.

Dalším ze spekulovaných modelů je jakýsi nástupce modelu Lumia 830, prozatím ho označujme jako Lumia 840. Ta by měla dostat fotoaparát s rozlišením 13 nebo 14 MPx s technologií PureView, přední kamerka dostane opět 5 MPx. Velikost displeje by se mohla pohybovat okolo pěti palců a novinka by měla být oproti předchůdci vybavena také lepším procesorem. Designově by se od sebe neměly modely zásadně lišit.

Současná Lumia 830

Posledním ze čtveřice modelů je Lumia 740XL, s displejem přibližně 5,5 – 5,7 palců. Fotoaparát by měl mít přibližně stejné rozlišení jako výše zmíněná Lumia 840, tentokrát ovšem chybí PureView technologie. Opět není zřejmé, jestli bude název modelu opravdu takovýto, názvy všech modelů v článku ještě nejsou konečné a vše může být nakonec úplně jinak. Některé ze zmíněných modelů by Microsoft mohl představit ještě letos, předpokládá se první polovina třetího čtvrtletí.

Zdroj: nokiapoweruser.com

Exit mobile version