Dotekomanie.cz

Mobilní platby od Microsoftu opět o krok blíž

Microsoft

Krátce po představení systému Windows 10 pro mobilní zařízení Microsoft oznámil, že nový systém přinese mimo jiné podporu NFC plateb na principu, který je podobný tomu využitého u Apple Pay. Nyní Microsoft udělal krok vpřed a zaregistroval si značku Microsoft Payments, Inc., pod kterou chce zřejmě využívat svůj vlastní mobilní platební systém.

Finanční konzultant Faisal Khan sdělil, že Microsoft zažádal ve všech 50 státech USA o povolení ke zprostředkovávání plateb. Ve státě Idaho již byla tato žádost schválena a nová služba bude vystupovat pod názvem Microsoft Payments, Inc. Je tedy jen otázkou času, kdy žádost schválí i ostatní státy a Microsoft bude moci vstoupit na pole s mobilními platbami, na kterém je v současnosti v USA populární Apple Pay a dále například Google Wallet.

Otázkou je, zda Microsoft s touto službou uspěje a obstojí v konkurenci mezi ostatními službami. V telefonech s Windows 10 bude použita technologie, která k platbám nevyžaduje aplikace třetích stran, a dokonce ani zabezpečenou SIM kartu, se kterou lze přes NFC platit již nyní, ne všechny banky a operátoři ji však nabízejí.

Další otázkou je také samotné představení nové služby. Nejbližším možným termínem je pravděpodobně konference Build, která se s každým dnem nezadržitelně blíží. Pokud by k představení nedošlo na již zmíněné konferenci, můžeme její příchod očekávat v následujících měsících.

Zdroj: winbeta.org

Exit mobile version