Dotekomanie.cz

Cyanogen a Microsoft – uzavřené partnerství

Dlouho se spekulovalo o možném partnerství Microsoftu a Cyanogen Inc. Původní spekulace naznačovaly značné investice ze strany softwarového giganta. To se nakonec nepotvrdilo. Nová spolupráce je v oblasti aplikací a služeb od Microsoftu.

Cyanogen integruje do svého systému aplikace jako Skype, OneDrive, OneNote, Outlook a Microsoft Office. Nezapomnělo se ani na vyhledávací službu Bing.

Již před nějakou dobou jsme si mohli všimnout, že se Microsoft snaží prosadit i na zařízeních se systémem Android. V této oblasti uzavřel několik partnerství, například se Samsungem. Navíc Cyanogen nastínil budoucnost nezávislou na Googlu, respektive na jeho službách a aplikacích.

V samotné tiskové zprávě se zmiňuje konkrétně Cyanogen OS, což je verze určená k přímé distribuci ve smartphonech. To by mohlo znamenat, že komunitní verze CyanogenMod bude bez integrace služeb a aplikací od Microsoftu. Budeme si muset počkat na konec roku, kdy budou k dispozici další informace a zřejmě první zařízení s Cyanogen OS s integrovanými aplikacemi a službami od Microsoftu.

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version