Dotekomanie.cz

Huawei představil nový chytrý náramek a sluchátka

Huawei dnes odpoledne na MWC představil druhou generaci svého chytrého náramku TalkBand, který nese označení TalkBand B2 a dále také chytrá sluchátka TalkBand N1.

Huawei TalkBand B2

Jedná se již o druhou generaci tohoto náramku od Huawei a oproti první generaci přináší TalkBand B2 několik vylepšení, nových funkcí i lepší a elegantnější design. Dokáže fungovat buď jako náramek pro sport nebo jako bluetooth sluchátko, které lze vyjmout z těla náramku a následně uskutečňovat hovory. Náramek je vybaven šestiosým pohybovým senzorem pro přesné zaznamenávání pohybů a dokáže na základě toho rozpoznat, jestli zrovna běžíte, jedete na kole nebo spíte. Dokáže sledovat vaši spánkovou aktivitu a na základě údajů poskytne rady, jak zlepšit spánek.

Díky odolnosti IP57 je náramek odolný proti prachu a vodě až do hloubky jednoho metru po dobu 30 minut. Náramek se ovládá přes dotykový displej, na kterém lze zobrazit čas a dále informace k právě probíhající sportovní aktivitě. Výdrž náramku zajišťuje 90mAh baterie a na jedno nabití by měl vydržet kolem pěti dnů. Dostupný bude v několika variantách, na výběr budou 2 pásky, kožený a nebo gumový a co se barev týče, bude dostupný v černé, stříbrné a zlaté. Používat ho lze s telefony Android a iOS, ke kterým se připojí pomocí Bluetooth 4.1. Cena by se měla pohybovat okolo 4700 korun.

Huawei TalkBand N1

Další chytrou novinkou jsou sluchátka TalkBand N1. Nejsou to ovšem ledajaká sluchátka, k mobilu se připojují přes Bluetooth technologii APTX, která umožní přenos zvuku ve vysoké kvalitě. Dále v nich nalezneme integrované 4 GB úložiště až pro 1000 skladeb ve formátu MP3. Sluchátka po připojení k telefonu mohou fungovat i jako sledovač sportovní aktivity, mohou fungovat jako krokoměr, umí měřit uběhlou vzdálenost či spotřebu kalorií a mnoho dalších.

Sluchátka jsou díky specifikaci IP54 odolná proti vlhkosti, což je ochrání například před potem. Využít je půjde také k telefonnímu hovoru. Dostupné budou v černé, stříbrné a růžové barvě, k dostání budou během května za cenu přibližně 3200 korun.

Huawei Watch – luxusní hodinky s Android Wear

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version