Dotekomanie.cz

Nový MT6753 – nabušené osmijádro od MediaTeku

Plány týkající se vstupu společnosti MediaTek, která produkuje čipové sady do chytrých zařízení, na trh ve Spojených státech začínají být opět tématem číslo jedna. Čínský producent v uplynulém týdnu oficiálně odhalil nový procesor s označením MT6753, jehož sestavení ho může vystřelit mezi hardwarovou elitu a zároveň mu snadněji prorazit cestu nejen do USA. Jeho případné nasazení přinese velmi výkonné zařízení prošpikované nadprůměrnou výbavou.

Procesor MT6753 má celkem osm na sobě nezávislých jader postavených na 64bitové architektuře ARM Cortex A-53. Grafickou stránku obstarává čip Mali-T720, který podporuje displeje s rozlišením až 1 080 x 1 920 pixelů při 60 fps. Bohatý seznam podporovaných sítí předurčuje celosvětovou působnost a počítat lze tedy s TD-LTE, FDD-LTE cat. 4, CDMA2000 1x EV-DO Rev, HSPA +, TD-SCDMA a EDGE.

Mezi základními specifikacemi najdete Bluetooth 4.0 LE, Miracast nebo dvoupásmové WiFi. Fotoaparát dostane 16megapixelový senzor například s funkcí obrazu v obraze. Co se týče přehrávání videí, telefon zvládne videa ve Full HD rozlišení s 30 snímky za sekundu, čemuž vděčí podpoře H.264 a H.265. Závěrem zbývá dodat období, kdy MediaTek spustí výrobní linky ve velkém. To proběhne někdy koncem druhého čtvrtletí letošního roku.

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version