Dotekomanie.cz

Jaké bude Vaio bez Sony? To zjistíme brzy

První krok do světa mobilních technologií se konečně připravuje udělat Vaio jakožto samostatná společnost bez Sony. Žádná podpora úspěšného výrobce z Japonska, jen sázka na zvučnou značku po celém světě. Oficiální tisková konference byla naplánována až na 12. března, i když nemůžeme vyloučit první ukázku v Barceloně. Každopádně se bude jednat o chytrý telefon, který doposud neunikl do posledního detailu.

Přírůstek s krycím označením JCI VA-10J nabídne 5palcový displej s HD rozlišením. Uvnitř poběží 64bitový procesor Snapdragon 410 (MSM8916) se čtyřmi jádry o taktovací frekvenci 1,2 GHz po boku 2GB operační paměti RAM. Úložiště pojme 16GB uživatelských dat. Dále by měl být model osazen 13megapixelovým fotoaparátem a přední 5megapixelovou kamerkou. Samozřejmostí je podpora Wi-Fi nebo funkce Bluetooth.

V základu se ještě objeví nejnovější verze 5.0 Lollipop operačního systému Android. Pokud telefon bude vynikat designovým zpracováním a kvalitními materiály, za rovnocenného soupeře můžeme označit například Galaxy A5 od jihokorejského Samsungu. Bližší informace tedy přinese až první polovina března, za předpokladu že nedojde již k žádnému úniku novinek kolem tohoto chystaného zařízení.

Zdroj: gsmdome.com

Exit mobile version