Dotekomanie.cz

Ingress – rozšířená realita přístupná i na zařízeních s Android Wear?

Pamatujete si projekt Ingress, vyvíjený pod záštitou Googlu? Tato poměrně neotřelá hra vznikla pod šikovnými prsty vývojářů z Niantic Labs. Ingress svým uživatelům dovoluje velmi dobře využívat rozšířené reality a soupeřit mezi dvěma frakcemi. Pointou hry je vytvářet portály, avšak ty můžete tvořit jen na určitých místech. Převážně se jedná o náměstí či sochy, jež jsou veřejně dostupné. Poté už uživateli zbývá jen začít novou bitvu. Za pomoci stylu chytrých karet Googlu vám aplikace například dokáže oznámit, zda a jaký hráč je na blízku – ať už přítel, či nepřítel.

 

Od roku 2012, kdy byla aplikace vpuštěna do Obchodu Play, má na kontě již něco okolo 10 milionů stažení. Nyní se tedy Google odhodlal a vydává ukázku toho, jak by hraní této populární hry, mohlo vypadat na nositelném zařízení. Na obrázku výše jsou vidět přímo snímky obrazovek. Zatím není nic 100%, ale nastínění aktuálního postupu, vypadá velmi dobře. Jedna z novinek je také to, že budete moci navázat audiovizuální kontakt s uživatelem na druhé straně, místo aktuálního zírání na displej telefonu.

Google postupuje směle vpřed ve vývoji chytrých hodinek a doufá, že zavedení populárnějšího titulu, získá nové uživatele. Na jednu stranu je to výborný nápad, jak uživatele přimět používat něco „nového“. Nicméně je zde i stinná stránky věci. Malá obrazovka, jak jsme již mohli vidět dříve, není plně uzpůsobena k hraní či čtení delších textů. Tudíž optimalizace hry bude velmi náročná a nemusí se líbit stávajícím hráčům. Avšak nemalujme čerta na zeď, jelikož už příští měsíc bychom se mohli dozvědět mnohem více.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version