Dotekomanie.cz

Coolpad GreatGod X7 – vyšší třída za cenu střední

V Číně byl oficiálně představen nový model s názvem GreatGod X7, u kterého společnost Coolpad dokázala stáhnout prodejní cenu telefonu z nejvyšší třídy na úroveň zařízení ze střední. Navíc výrobce tvrdí, že díky kvalitním materiálům odolá poškrábání nebo případné korozi. V budoucnu můžeme očekávat jeho mezinárodní verzi s odlišným procesorem, kdy čipovou sadu od MediaTeku nahradí jedna z variant od Qualcommu.

Přední panel zabírá 5,2palcový Super AMOLED displej s Full HD rozlišením. Hardwarová stránka zahrnuje osmijádrový procesor MT6595 taktovaný na frekvenci 2,3 GHz, 3GB operační paměť RAM a 16GB úložiště rozšiřitelné paměťovou microSD kartou. Zatímco zadní část zabírá 13megapixelový fotoaparát s duální přisvětlovací LED diodou, vpředu nechybí 8megapixelová kamerka. Z celkových rozměrů stojí za zmínku tloušťka, která má hodnotu 6,45 mm.

Jak je ze snímků zřejmé, obě strany jsou chráněny sklem, kdežto rámeček byl vyroben z hliníkové slitiny. Uživatele doprovodí systém Android ve verzi 4.4.2 KitKat s nadstavbou Cool UI 6.0. Z barevných provedení budou k mání čtyři varianty – bílá, černá, růžová, zlatá. Závěrem zbývá dodat to nejlepší, což je prodejní cena startující na hranici 255 dolarů (~ 6 242 Kč).

Zdroj: gsmdome.com

Exit mobile version