Dotekomanie.cz

Snapchat získal Epiphany Eyewear za 15 milionů dolarů

Aplikace Snapchat se zprvu moc nechytala, ale po určité době, poté, co se našlo její řádné využití, se základna uživatelů zvětšuje poměrně velkým tempem. A snad i proto se její vývojáři a zároveň zakladatelé rozhodli koupit společnost stojící za vývojem „chytrých“ brýlí. Konkrétně se jedná o společnost Epiphany Eyewear, přičemž koupě Snapchat stála 15 milionů dolarů.

Nyní si trochu přiblížíme celou podstatu tohoto článku. Snapchat je aplikace, která vám umožní posílat fotografie, vyfocené skrze aplikaci, svým přátelům. Prostě a jednoduše otevřete aplikaci, něco vyfotíte a pošlete, komu chcete. K tomu zde máte funkci nahrávání, díky které můžete svým kontaktům poslat i krátké video. Výjimečné na tom je, že vše, co odešlete, se prý během určité doby smaže. Tím pádem se na fotku či video, které jste už viděli, znovu nepodíváte, i kdybyste sebevíc chtěli.

Proč tedy koupě společnosti Epiphany Eyewear? Tato firma se totiž zaměřuje na „chytré“ brýle. Vlastně brýle umí jen pár základních věcí. Tím je točit videa a všeobecně pořizovat mediální obsah za pomoci HD kamerky se zorným úhlem 160° a s pomocí malého mikrofonu. Jak si můžete všimnout na obrázku výše, také jsou brýle vybaveny skly, měnícími se jak v normální, tak i ty proti slunci.

Zbývá už tedy jen otázka, k čemu přesně Snapchat chce využít tuto technologii. Možná plánuje propojení aplikace a brýlí pro uživatele, kteří chtějí sdílet mezi ostatními vše, co se okolo nich mihne. To sice zatím s brýlemi není možné, jelikož mají malou kapacitu baterie a dokáží pořizovat záznam HD videa pouze hodinu. Nicméně se však můžeme v budoucnu dočkat i vylepšení. Nejvíce „děsivý“ fakt je ten, že aplikaci Snapchat používají hlavně děti a dospívající.

Zdroj: androidheadlines.com

Exit mobile version