Dotekomanie.cz

Obchod Play má více aplikací než AppStore podle appFigures

Při nejrůznějších příležitostech se společnosti stojící za mobilními operačními systémy chlubí počtem nabízených aplikací v jejich obchodech. Ještě donedávna Apple držel prvenství, což dával jasně najevo. Právě v jeho obchodu AppStore mohli uživatelé najít nejvíce aplikací a her.

Ačkoliv si budeme muset počkat na oficiální čísla ještě několik měsíců, zřejmě se je dozvíme až vývojářských festivalech, tak nyní zde máme zprávu od společnosti appFigures, která poukazuje na změnu.

V roce 2014 bylo v Obchodě Play 1,43 miliónů aplikací, což je takřka dvojnásobný nárůst oproti 2013. AppStore od Applu nabízí 1,21 miliónu titulů. Celkem zajímavý postup byl zaznamenán u Amazonu, který porostl o 90 % na 293 000 aplikací.

Nepřehlédněte: Samsung pokořil Apple ve spokojenosti zákazníků na americké půdě

Kromě těchto čísel také došlo k růstu v oblasti počtu vývojářů. Zde vede platforma Android, která si udržuje vůdčí pozici už od roku 2012.

Ze samotné analýzy ještě vyplývá, že největšího rozmachu se dočkala kategorie Byznys – v případě AppStoru od Applu. U Googlu jednoznačně vedou Hry.

Zdroje: blog.appfigures.com, zdnet.com, giraffesocialmedia.co.uk

Exit mobile version