Dotekomanie.cz

Nokia 215 – základní model pod křídly Microsoftu

Společnost Microsoft ani po velké akvizici ve Finsku nezapomíná na nejzákladnější modely již zapadající do vlastní třídy. S veletrhem CES v Las Vegas přišla novinka pod názvem Nokia 215, a to dokonce ve dvou variantách. Nicméně jejich rozdílným prvkem je pouze funkce dual-SIM. Dále telefon připojíte k internetu, má skvělou výdrž a po přepočtu jej pořídíte za líbivých 711 Kč bez DPH.

Displej o velikosti 2,4 palce (240 x 320 pixelů) dokáže načíst webové stránky v předinstalovaném prohlížeči Opera Mini. Přitom datové přenosy obstará 2G s dvoupásmovým EDGE. V samotné nabídce telefonu ještě najdete další aplikace, kde nechybí Facebook, Facebook Messenger, Twitter, Bing Search či MSN Počasí. Z ostatních funkcí se hodí zmínit Bluetooth 3.0, SLAM pro sdílení souborů a podpora až 64GB paměťových microSD karet.

Baterie udává kapacitu 1 100 mAh, ta vydrží v pohotovostním režimu 29 dní (resp. 21 dní u verze dual-SIM). To by mělo vystačit na 45 hodin hraní FM rádia, 50 hodin přehrávání MP3 nebo 20 hodin hovorů. Záda překvapivě mají 0,3megapixelový fotoaparát, který umí natáčet videa s QVGA rozlišením. Přisvětlovací LED diodu v horní části využijete spíše jako svítilnu nežli blesk. Oficiální start byl zároveň odstartován v rámci vybraných trhů.

Zdroj: lumiaconversations.microsoft.com

Exit mobile version