Dotekomanie.cz

Lumia Camera pro všechna zařízení s Windows Phone

Většina uživatelů Windows Phone jistě sdílí názor, že výchozí aplikace pro fotoaparát není zrovna tím nejpohodlnějším řešením pro pořizování fotografií. Velkou část displeje zabírají ovládací prvky a aplikace nenabízí žádné funkce pro vylepšení snímku. Naštěstí je zde k dispozici náhradní a v mnoha ohledech daleko lepší aplikace – Lumia Camera. Ta nabízí spoustu různých nastavení pro vyladění vaší fotografie k dokonalosti, včetně úpravy osvětlení, nastavení ISO či zaostření přímo tam, kam potřebujete.

Smůlu ovšem mají ti uživatelé, kteří si pořídili telefon s Windows Phone od jiného výrobce, než je Nokia. Aplikace Lumia Camera je totiž exkluzivně dostupná právě jen pro telefony Lumia. Toto by se ovšem mělo v brzké době změnit a i uživatelé zařízení od jiných výrobců si budou moci stáhnout novou aplikaci Lumia Camera. Vyplývá to z konverzace na Twitteru, ve které vývojář Jesse Leskinen posílá šéfredaktorovi serveru Windows Central screenshot ze svého Samsungu ATIV S, na kterém je vidět nainstalovaná právě tato aplikace.

Aplikace pro ostatní zařízení je právě v interním beta testování a k uživatelům samotným by se mohla dostat s další systémovou aktualizací, nejspíše už s mobilními Windows 10, jejichž představení je naplánováno již na tuto středu. Představení nového systému bude možné sledovat 21. ledna od 18:00 živě na této stránce.

Zdroje: twitter.com, wmpoweruser.com

Exit mobile version