Dotekomanie.cz

Apple čelí žalobě kvůli zmenšení dostupné kapacity s příchodem iOS 8

Společnost Apple je souzena kvůli zmenšení kapacity 16GB zařízeních po aktualizování na iOS 8. Už samotná aktualizace vyžadovala enormní volné místo v úložišti, kolem poloviny kapacity právě na 16 GB. Po nainstalování osmé verze iOS však celková kapacita dostupná pro uživatele klesla o necelý 1 GB. Dva zákazníci z Miami podali žalobu.

 

Pokles kapacity mohu u iPhonu 5s z vlastní zkušenosti potvrdit. Výše můžete vidět nalevo obrázek hned po zakoupení s iOS 7.0, kde je uživatelovi dostupných 12,9 GB. Vpravo je pak aktuální situace s iOS 8.1, kde tato hodnota činí jen 12,1 GB. Kvůli aktualizacím člověk přišel o 800 MB. Ironické je pak také to, že Apple nazývá iOS 8 jako „The biggest iOS release ever“, tedy v překladu Zatím největší vydání iOS“.

Pokud se podíváme do tabulky výše, která ukazuje nedostupné místo v procentech, zjistíme, že nejhůře je na tom iPod Touch. Tam je téměř čtvrtina (23,1 procent) z kapacity nedostupných. Stížnost dále Apple obviňuje, že tlačí na své uživatele, aby si zakoupili úložiště na službě iCloud. To mají využít právě k uložení dalšího obsahu, jako jsou fotografie, když dojde místo v zařízení.

Uvidíme, jak se společnost k této žalobě postaví. V minulosti podobná stížnost ohledně dostupné kapacity proběhla, a to na iPodech. Dopadla ale bez úspěchu.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version