Dotekomanie.cz

Xiaomi představilo chytrou čištičku vzduchu

Zveřejněná pozvánka na tiskovou konferenci společnosti Xiaomi příliš nenasvědčovala tomu, že by znázorněný větrák měl nějakou spojitost s chytrým telefonem či tabletem. Čínský výrobce totiž rozšířil svoji produktovou nabídku o chytrou čističku vzduchu, kterou pojmenovali Mi Air Purifier a zároveň přináší další zařízení do oblasti domácnosti. Tam již například patří chytrá televize Mi TV nebo chytrá krabička Mi Box.

Málokdo by čekal tento druh zařízení od výrobce, který v Asii dominuje s chytrými telefony a nehodlá ubírat z nastaveného tempa. Nicméně zrovna na domácí půdě může sklidit velký úspěch, protože většina čínských velkoměst trpí znečištěným ovzduším. Xiaomi uvádí, že jejich čistička vzduchu dokáže za jedinou minutu vyprodukovat až 10 tisíc litrů čistého vzduchu. Uvnitř krabičky jsou dva ventilátory se čtyřmi vzduchovými kanály.

Toto spojení umí vyfiltrovat 99,99 % nebezpečného prachu PM2,5 (velikost 2,5 mikrometrů). K Mi Air Purifier byla uvolněna také aplikace, která kromě regulace umí změřit kvalitu ovzduší či upozornění na potřebu výměny filtru. V předprodeji byla stanovena cena na 899 jüanů (tj. cca 3 232 Kč) a prodej alespoň v úvodu bude probíhat pouze v Číně od 16. prosince.

Zdroj: techcrunch.com

Exit mobile version