Dotekomanie.cz

Samsung zastavil vývoj řady Galaxy U

Když v první polovině listopadu společnost Samsung oznámila pro příští rok snížení počtu nabízených telefonů o 25 až 30 %,  málokdo věděl, že jihokorejský výrobce má v plánu další zcela novou modelovou řadu. Podle nejnovějších zpráv vydané prohlášení na rok 2015 pocítí zmiňovaná řada, u které Samsung nyní zastavil vývoj. Klíčová zařízení v čele s chystaným Galaxy S6 budou zřejmě jedinými tahouny.

Snížení výrobních nákladů jako první schytala připravovaná řada Galaxy U. O té sice nebylo známo příliš mnoho informací, ale v kuloárech se již dříve hovořilo o prvním zástupci pod označením SM-U500F. Seznam specifikací počítal s výbavou, jako je 5palcový Full HD displej, osmijádrový procesor Exynos 5433, 2GB paměť RAM, 16GB úložiště, 2 360mAh baterie, 16MPx fotoaparát, přední 8MPx kamerka, Android 5.0 Lollipop. To vše poskládáno v těle s tloušťkou 6,15 mm.

Nicméně ve srovnání s nejnovějším modelem Galaxy A7 jsou rozdíly minimální. Samsung tedy mohl jít cestou kompromisu, kdy spojil dvě řady v jednu a zároveň nevybočil z nastoleného plánu. Nakonec do jaké míry budou škrty pokračovat, zjistíme během příštího roku. Mnoho telefonů by se ani nemuselo dočkat nových generací, pokud dostanou přednost zařízení vycházející z koncepce Galaxy S6.

Zdroj: sammobile.com

Exit mobile version