Dotekomanie.cz

Samsung pokořil Apple ve spokojenosti zákazníků na americké půdě

American Consumer Satisfaction Index je ukazatel spokojenosti zákazníků se značkami na americkém trhu. Za tímto indexem stojí University of Michigan, která každý rok zveřejňuje tuto statistiku. V letech 2012 a 2013 se v tomto žebříčku Apple držel na první pozici se skórem nad 80 bodů. Nad tuto hranici se v minulosti nedostala ani jedna společnost, tudíž Apple mohl být pyšný na tento výsledek, a to právem. Také to dával najevo Tim Cook při tiskových konferencích.

Letos ale došlo k menší výměně v American Consumer Satisfaction Index. Apple byl sesazen z první pozice a byl překonán samotným Samsungem. Ten poprvé ve své historii získal více jak 80 bodů, konkrétně 81 bodů. Apple si pohoršil a poprvé byl ohodnocen pod hranicí 80 bodů.

Samsung je v tomto žebříčku již od roku 2004 a od té doby se polepšil o 11 %. Naproti tomu byl Apple zařazen do indexu v roce 2012, kdy získal 83 bodů. K dnešnímu dni si pohoršil o 4,8 %. Uvidíme, jestli Tim Cook na další konferenci zmíní tento výsledek, nebo jej zcela vynechá.

Zdroj: bgr.com

Exit mobile version