Dotekomanie.cz

XOO – energie nízko u pasu

Každý z nás někdy řeší nenasytnost svého mobilního miláčka, ať už z důvodu nízké kapacity baterie, intenzivnějšího používání nebo kombinace obojího. To se nám snaží pomoci vyřešit všelijaké externí baterie, které však často nejsou nejmenší a lehce je zapomeneme doma. Proto je zde pásek XOO od společnosti Nifty, která již přinesla MiniDrive pro macbooky.

XOO v sobě ukrývá dvě baterie. První, o velikosti 1300mAh je umístěna v samotném koženém pásku, druhá s velikostí 800mAh je pak ukryta ve sponě. Baterie v pásku je vyrobena z keramického polymeru a je odolná jak vůči ohýbání, tak i vůči počasí. Nabíjecí konektor, který vpřichází v microUSB verzi a je vyměnitelný za Lightning pro iPhony, je schovaný zevnitř pásku a není vidět. Po jeho vyklopení už jen stačí připojit telefon a vložit si ho do kapsy, přičemž vám v kapse nevzniknou žádné podivné boule. Na pásku nechybí ani indikační diody umístěné na sponě, díky kterým snadno zjistíte, kolik šťávy vám v pásku ještě zbývá. K nabíjení samotného pásku je pak  umístěn microUSB port na spodní straně spony. Úplně nabitý je pásek za zhruba 3 hodiny.

Při celkové kapacitě 2100m Ah zvládne pásek jedno kompletní nabití např. iPhonu 6, telefony s větší baterií pochopitelně kompletně nenabije. Celý pásek je vyvedený v pravé kůži se zinkovou sponou, která má navíc tlačítko pro rychlé odepnutí pásku.

Pásek XOO je zatím ve formě kickstarteru na indiegogo, kde za méně než 24 hodin nasbíral více jak polovinu z potřebných 50 000 $. Dostupné jsou různé balíčky, přičemž po těch levnějších obsahujících pásek se jen zaprášilo a nyní můžete balíček s páskem dostat za 155 $ nebo dostat balíček 4 pásků za 560 $. Možné jsou samozřejmě i drobné příspěvky, ty jsou však pochopitelně bez pásku. Pásek by se měl k prvním uživatelům dostat v červenci příštího roku.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version