Dotekomanie.cz

Xolo One – indická novinka se dočká Lollipopu

Přestože jsou chytré telefony od společnosti Xolo pro nás velmi těžko dostupné, pozornost si určitě zaslouží díky slušné výbavě za velmi lákavou cenu. Tento indický výrobce představil první zařízení, u něhož slibuje aktualizaci na nejnovější verzi operačního systému Android, kterou se teprve nedávno stalo 5.0 Lollipop. Půjde tedy alespoň prozatím o jeden z nejlevnějších telefonů běžící právě na čerstvém Androidu 5.0.

Xolo One disponuje 4,5palcovým IPS displejem s FWVGA rozlišením (854 x 480 pixelů). Výkon mu dodává čtyřjádrový procesor MT6582M od Mediateku taktovaný na frekvenci 1,3 GHz, grafický čip Mali 400 MP2 a 1GB operační paměť RAM. Úložiště má v základu velikost 8 GB a otázku dalšího rozšíření řeší slot na paměťovou microSD kartu. Zatímco vpředu najdete pouze VGA kamerku, zadní část imitující kůži potěší 5megapixelovým fotoaparátem s BSI senzorem nebo přisvětlovací LED diodou.

Samozřejmostí je podpora oblíbené funkce dual-SIM, ale zapomenout bohužel můžete na sítě 4. generace. Celkovou výdrž obstarává 1 700mAh baterie. Pokud přihlédneme na ostatní specifikace, za zmínku stojí funkce Bluetooth 4.0, WiFi či GPS. V prodeji je na výběr ze 6 barevných variant – např. bílá, černá, červená, hnědá. Nakonec zbývá dodat cenu, která dosahuje na hranici 6 599 rupií (tj. cca 2 352 Kč bez daně).

Zdroj: xolo.in

Exit mobile version