Dotekomanie.cz

Alcatel spouští prodej modelů Pop D1, D3, D5

Jestliže chcete přičichnout k chytrým telefonům a nechcete investovat astronomické částky do nejvybavenějších zařízení, vhodnou alternativou může být trojice čerstvých novinek od společnosti Alcatel. Ačkoliv nejde z pohledu specifikací o žádné tahouny, nenároční uživatelé především ocení kompaktní rozměry, pestrobarevná provedení nebo přijatelné cenovky. Čínský výrobce je zařadil do známé řady OneTouch a tam přesně nesou označení Pop D1, Pop D3, Pop D5.

Jednotlivé telefony se odlišují úhlopříčkou displeje, kde Pop D1 má 3,5palcový HVGA displej, Pop D3 dostal 4palcový VWGA displej a Pop D5 zabírá 4,5palcový displej s FWVGA rozlišením. Nejmenší Pop D1 pohání dvoujádrový procesor taktovaný na frekvenci 1 GHz, kdežto Pop D3 žene dvoujádrový procesor s frekvencí 1,3 GHz a o výkon posledního Pop D5 se stará čtyřjádrový procesor. Za jejich výrobou stojí společnost MediaTek.


Ve všech případech lze narazit na 512MB paměť RAM, 4GB úložiště s podporou microSD karet, funkci dual-SIM a operační systém Android 4.4 KitKat. V zadní části u Pop D1 zaujímá místo 2MPx fotoaparát a 1 300mAh baterie. Za to Pop D3 disponuje 5MPx fotoaparátem s přisvětlovací LED diodou a 1 400mAh baterií. Model Pop D5 je na tom obdobně, ale baterie má kapacitu 1 800 mAh. Nakonec zbývající seznam specifikací zahrnuje WiFi, Bluetooth 4.0, GPS nebo A-GPS.

Doporučené prodejní ceny:

Pop D1 – bílý, tmavě hnědá  1 890 Kč včetně DPH
Pop D3 – bílá, tmavě modrá  2 390 Kč včetně DPH
Pop D5 – bílá, tmavě hnědá  2 790 Kč včetně DPH


Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version