Dotekomanie.cz

Wi-Fly – automatické přepojení k silnější Wi-Fi síti [Představujeme]

Náš redaktor Michal Mroček se činí a vydal další aplikaci, která všem uživatelům Androidů ušetří mnoho času, ale i spousty nervů. Wi-Fly je aplikace, která má za úkol vám pomoci v situacích, kdy máte problémy s Wi-Fi sítěmi.

Smartphony s Androidem mají menší problém s připojením k Wi-Fi sítím. Drží se konkrétního přístupového bodu do té doby, dokud neztratí signál. Až poté se připojí k další síti, která je v dosahu. Aplikace Wi-Fly řeší tento problém elegantně a jednoduše. Pokud se nachází v dosahu mobilu silnější Wi-Fi, odpojí se od stávající a naváže nové spojení k silnější síti. Díky tomu nebudete mít problém s rychlostí připojení k internetu při slabém signálu.

 

Nastavení aplikace Wi-Fly je poměrně jednoduché. Vytvoříte si skupinu, kam zahrnete Wi-Fi sítě v dané lokalitě. Jakmile smartphone zaregistruje jednu z nich, připojí se. Pokud zjistí, že z dané skupiny sítí je v dosahu silnější, automaticky se přepojí. Pakliže přístupové body nejsou volně dostupné, musíte znát heslo.

Aplikace Wi-Fly je zcela zdarma a neobsahuje reklamy. Bohužel majitelé smartphonů od společnosti Samsung budou mít problémy, jelikož výrobce provedl několik zásahů do systému Android, což znemožňuje správné fungování Wi-Fly.

Exit mobile version