Dotekomanie.cz

Tronsmart Orion R28 – výkonný TV box s KitKatem

Známý výrobce doplňků převážně k televizorům představil nejnovější přírůstek do rodiny svých zařízení. Společnost Tronsmart u novinky jako první využila procesoru založeném na nejnovější architektuře Cortex-A17, která nahrazuje současný model Cortex-A9. Čipová sada dosahuje mnohem většího výkonu při nižší spotřebě baterie a dovoluje například přehrávat videa ve 4K kvalitě. Doplněk s názvem Orion R28 má tři varianty lišící se hardwarovou výbavou.

Výkon zajišťuje čtyřjádrový procesor RK3288 od Rockchipu taktovaný na frekvenci 1,8 GHz společně s grafickým čipem Mali-T764. Toto spojení zvládá práci s videi v kvalitě 4K H.264 nebo 10bit H.265. Tři dostupné verze naleznete pod názvy Pro, Meta a Telos. Varianta Pro disponuje 2GB pamětí RAM, 8GB úložiště a WiFi podporující standardy 802.11 b/g/n. U verze Meta máte k dobru dvojnásobné 16GB úložiště a WiFi 802.11 a/b/g/n/ac. Poslední provedení Telos nebude ihned k dispozici, ale potěší 4GB paměť RAM po boku 32GB úložiště.

Novinky mají předinstalovaný systém Android ve verzi 4.4 KitKat. Celkově zařízení nabízí 3 porty k připojení USB 2.0, 1 microUSB port s podporu OTG, 1 HDMI port, ethernetový port a slot na paměťovou microSD kartu. Navíc výrobce pro vývojáře připravil první várku s 8GB paměťovou kartou zdarma, kde najdou zdrojové kódy a SDK balíček na vývoj vlastní ROM. Cena modelu Pro začíná od 79,99 dolarů (tj. cca 1 689 Kč) v internetovém obchodě Geekbuying.

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version