Dotekomanie.cz

Visací zámek ovládaný pomocí smartphonu

Do našich životů se čím dál více míchají smartphony, už jsme mohli vidět nejrůznější doplňky, které s nimi spolupracovaly, a mezi další se řadí visací zámek. Projekt visacího zámku byl uveřejněn na Kickstarteru a okamžitě si získal milióny fanoušků. Zámek nese název Noke a s jeho koupí již nebudete potřebovat klíč.

Zámek Noke funguje na jednoduchém principu pomocí bluetooth. Jakmile se rozhodnete, že si chcete zamknout např. své kolo, tak jednoduše zámek spárujete se svým smartphonem a o nic víc už se dále nestaráte. Ve chvíli, kdy chcete zámek odemknout, jej trochu zamáčknete, čímž se aktivuje bluetooth přenos, který zkontroluje přítomnost zařízení, které má určeno k odemknutí. Celý proces je velmi rychlý a během pár sekund máte takto jednoduše zámek odemčený.

Pokud by se někdo pokoušel zámek Noke zmáčknout a neměl by váš telefon, tak by se zámek neodemkl díky nepřítomnosti. Zámek je vodotěsný, takže se deště nezalekne. Zdrojem energie pro bluetooth je malá vyměnitelná baterie. Pokud by došlo k situaci, že své kolo zamknete a zrovna se baterie v zámku vybije, tak stále existuje možnost zámek odemknout a sice kódem, který si manuálně nacvakáte zámkem stlačením vrchní části dovnitř konstrukce. Noke bude fungovat s operačními systémy iOS a Android.

Exit mobile version