Dotekomanie.cz

Uniklá schémata Foxconnu potvrzují dříve známý vzhled iPhonu 6

Ačkoli tomu mnoho lidí nechce věřit, iPhone 6 asi pravděpodobně nebude vypadat jinak než na uniklých maketách z dřívějška. Naznačují to uniklé nákresy z továren Foxconn, kde se iPhony vyrábějí. Díky těmto nákresům známe i přesné rozměry, a to obou iPhonů – jak modelu s 4,7 palcovým displejem, tak i toho s 5,5palcovým. Navíc se na internetu také objevují první finální vzorky složeného iPhonu 6.

 

Na nákresech vidíme celkem tři modely – N56, což je 5,5palcový model, dále N61, což je 4,7palcový, a nakonec také aktuální iPhone 5s pod označením N51. U největšího modelu zřejmě nejsou definitivně rozhodnuty použité materiály, a proto u něho vidíme dva možné rozměry a dvě různé hmotnosti. Dle předchozích spekulací právě tento model bude představen později a na trh možná přijde až příští rok.

  
iPhone 6 poprvé vcelku – již žádná maketa

Menší z dvou nadcházejících modelů nabídne rozměry 138,14 mm na výšku, 66,97 mm na šířce a tloušťka bude velmi příjemných 6,9 mm. Váha dle nákresů není známá. Design je od prvních úniků stále téměř stejný. Zajímavý prvek pak bude vystouplý fotoaparát. Ten bude přečuhovat o 0,77 mm z těla telefonu. Podobné řešení vystouplého fotoaparátu Apple použil již u iPodu Touch 5. generace. Zde bude údajně mimo tělo z důvodu přítomnosti optické stabilizace.

Vystouplý fotoaparát na maketě a iPod Touch 5. generace

Apple údajně experimentoval s výměnou 3,5mm jacku za 2,5mm. Nakonec prý z důvodu ceny z tohoto nápadu ustoupil. Nový iPhone 6 přinese mimo jiné vylepšené procesor Apple A8, displej s rozlišením 1472 x 828 a možná se dočkáme i NFC. Představení se údajně bude konat 9. září.

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version