Dotekomanie.cz

Neptune Pine zaujmou obrovským displejem

Ti, kdo mají rádi wearable zařízení, zpozorněte. Firma Neptune vydá své první chytré hodinky s názvem Pine. Tyto smartwatch zaujmou velkým displejem a možnostmi připojení. Hodinky byly dotovány lidmi, kteří přispěli penězi na známé stránce Kickstarter, kde kampaň dostala více než osminásobek potřebné částky.

V čem se vlastně Neptune Pine liší od ostatních chytrých hodinek? V první řadě je to 2.4″ velký TFT kapacitní displej s rozlišením 320 x 240 pixelů. Displej je chráněn ochranným sklem Gorilla Glass. Hodinky pohání Qualcomm Snapdragon S4, taktovaný na 1.2 GHz, 512MB operační paměť. Hodinky nalezneme jak v 16GB, tak 32GB variantě. Úložiště je rozšiřitelné pomocí microSD karty. Také na těle hodinek nalezneme slot pro microSIM kartu, reproduktory, vstup na sluchátka a mikrofon – takže pomocí těchto hodinek budete moci normálně volat.

Pine se také dokáže připojit k internetu pomocí WiFi. Systém hodinek není Android Wear, jak byste očekávali, ale normální Android 4.1 JellyBean. Na zařízení také najdeme dva fotoaparáty. Zadní (spíše boční) fotoaparát obsahuje 5MPx čočku a má vlastní LED blesk. Přední 0.3MPx fotoaparát má také vlastní LED blesk. Dále v těle najdeme různé senzory, jako je akcelerometr, gyroskop, krokoměr a také digitální kompas.

Tohle všechno pohání baterie o velikosti 810 mAh, což jak Neptune říká, stačí zhruba na 10 hodin poslechu hudby či na 5 hodin sledování videa. Na vrch toho všeho jsou hodinky odjímatelné od pásku a dají se připnout k dalším doplňkům, které firma prodává – obal odolný proti nárazu, klip na upevnění například na kole a klip na připevnění na helmu. Bohužel cena je trochu vyšší. Za 16GB verzi zaplatíte 349 dolarů a za 32GB verzi si přidáte dalších 100 dolarů navíc. Hodinky si již můžete předobjednat. Datum dodání bude okolo 1. října tohoto roku.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version