Dotekomanie.cz

Kyocera Brigadier – první telefon se safírovým sklem [oficiálně]

Čekání na první chytrý telefon chráněný safírovým sklem je u konce. První zařízení od luxusních výrobců, jako je například Vertu nebo Gresso, samozřejmě naleznete již nějakou dobu v prodeji, ale jejich prodejní cena není dostupná pro běžné uživatele. O novinku zapadající do střední třídy se tentokrát zasloužila společnost Kyocera, která model s názvem Brigadier připravila pro amerického operátora Verizon Wireless.

Od pohledu musí být každému jasné, že telefon bude zapadat mezi odolné. Jeho čelo zabírá 4,5palcový displej s HD rozlišením. Hardwarovou stránku zastupuje čtyřjádrový procesor Snapdragon 400 od Qualcommu taktovaný na frekvenci 1,4 GHz a 2GB operační paměť RAM. Úložiště pojme až 16 GB dat, přičemž rozšíření zajišťuje slot na paměťovou microSD kartu. Záda vyplňuje 8megapixelový fotoaparát s přisvětlovací LED diodou a nevyjímatelná 3 100mAh baterie.

Softwarovou stránku obstarává systém Android ve verzi 4.4 KitKat. Mezi ostatní specifikace lze zařadit přední 2MPx kamerku či podporu sítí 4. generace. Celková odolnost splňuje dvě certifikace, IP68 a MIL-STD 810G. Prodejní cena bez jakékoliv dotace začíná na 399,99 dolarech (tj. cca 8 246 Kč bez daně).

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version