Dotekomanie.cz

ShortPaste automaticky zkrátí vaše url odkazy

Příliš dlouhé url odkazy často kazí dojem při jejich přeposlání a jejich manuální zkracování zabírá příliš mnoho času. To jistě znají všichni, kteří občas s někým něco sdílí.

Na XDA se objevila poměrně zajímavá aplikace, která tento problém konečně řeší. ShortPaste vám automaticky zkrátí všechny url adresy, přičemž nemusíte dělat nic manuálně pro převod na kratší odkaz. Aplikace po nainstalování sleduje, co kopírujete, a pokud se bude jednat o url odkaz, tak jej aplikace zaznamená a okamžitě zkrátí. Výsledná adresa bude mít tvar bit.ly/*** nebo goo.gl/*** (hvězdičky představují zkrácené url). Z toho plyne, že zkracování probíhá online přes službu bitly.com nebo Google URL Shortener

Jestliže pro zkracování využíváte Bitly a chcete mít všechny zkrácené odkazy pod kontrolou, tak je nutné se na stránce bitly.com zaregistrovat , přičemž je následně nutné přihlásit se v aplikaci. Poté budete mít možnost zobrazit všechny vámi zkrácené url adresy.

 

ShortPaste je dostupný pro všechna zařízení s Androidem 4.0 a vyšším. Pro zkracování url je pochopitelně nutné být připojen k internetu. Aplikace je ke stažení zcela zdarma.

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version