Dotekomanie.cz

Microsoft a Canon mají licenční a patentovou dohodu

Obrovský softwarový gigant Microsoft a japonská firma Canon, která je světovým výrobcem optických přístrojů, podepsali licenční dohodu, která by měla pomoci oběma společnostem. Tato dohoda ovlivňuje širokou škálu produktů a služeb, kterou každá společnost nabízí, včetně určitého digitálního zobrazování a mobilních spotřebních výrobků.

Zatím se neobjevily konkrétní informace o předání jednotlivých patentů, ale můžeme aspoň trochu polemizovat, co by asi mohlo být prospěšné pro obě strany a jaké zařízení či služby, by mohla druhá firma potřebovat.

Microsoft by mohl pomocí patentů a softwarových znalostí Canonu vylepšit PureView technologii, kterou nedávno společně s dalšími věcmi zakoupil od Nokie. Na druhou stranu by mohl Canon představit „chytrý“ fotoaparát běžící na systému Windows Phone.

Buď dohoda bude znamenat tohle, a nebo je zde pouze proto, aby tyto dvě firmy mezi sebou neválčily, jako například známé spory Apple vs. Samsung. Doufáme, že v příštích měsících zjistíme, kvůli čemu byla dohoda sepsána a uzavřena.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version