Dotekomanie.cz

General Electric připravuje chytré Link LED žárovky

General Electric chystá spustit oficiální prodej chytrých LED žárovek. Společnost v našich končinách známá především z oblasti finančnictví, jako je GE Money, chce domácnosti proměnit v chytré. Na trhu seženete již několik druhů podobných žárovek od velkých výrobců, ale prodejní cena prozatím brzdí jejich větší prodejnost. To chce změnit americký výrobce ve spojení s aplikací Wink.

Chytré žárovky Link LED bude možné ovládat na dálku odkudkoli na světě včetně regulace jasu nebo možnosti naplánování, kdy přesně mají světla svítit. Žárovky mají tři provedení, přičemž každou využijete v jiných částech domu. Samozřejmostí je dlouhá životnost nebo podpora bezdrátové technologie ZigBee. Navíc propojení se všemi chytrými zařízeními v jedné domácnosti zajišťuje aplikace Wink, kterou stáhnou uživatelé systému Android a iOS.

Pokud tedy při delším cestování nechcete dávat najevo svoji nepřítomnost, chytré žárovky mohou přijít vhod. Předběžnou objednávku lze provést od začátku tohoto týdne v obchodě Home Depot za cenu v rozmezí od 15 dolarů (tj. cca 301 Kč bez daně) do necelých 50 dolarů (tj. cca 1 002 Kč). Následně oficiální prodej odstartuje až od letošního podzimu.

Zdroje: genewsroom.com, genewsroom.com, genewsroom.com

Exit mobile version