Dotekomanie.cz

Android L – NFC využijete i u WiFi

Technologie NFC (Near Field Communication) se postupem času dostává do každého smartphonu, byť u těch levnějších se jedná stále o raritu. V budoucnu využijeme toto rozšíření pro placení mobilem, ale zde jsou ještě nějaké bariéry na našem trhu – zejména je vytvářejí bankovní společnosti. Dále se nabízí možnost párování smartphonu s příslušenstvím, nebo ukládání informací do NFC tagů. Právě na poslední možnost se podíval i sám Google.

Ačkoliv Android L ještě není zdaleka hotov a byla vypuštěna jen verze preview pro vývojáře, najdeme zde maličkosti, na které se zaměřili v Googlu. NFC technologie si našla cestu k WiFi. Konkrétně můžete uložit heslo k bezdrátové síti do NFC tagu a nepotřebujete k tomu aplikaci třetí strany. Bohužel je tato možnost trochu ukryta.

Musíte jít konkrétně do nastavení WiFi. Pokud klepnete na připojenou WiFi, zobrazí se vám základní technické informace.

Pokud ale podržíte prst na konkrétní WiFi, zobrazí se vám nabídka. V ní se nachází položka „Zápis na štítek NFC“. Přes tuto možnost můžete jednoduše provést vložení hesla k WiFi na NFC tag. V tomto případě se neprovede automatický zápis, heslo musíte zadat ručně.

Následně může NFC štítek využít kdokoliv pro připojení ke konkrétní síti. Toto se dá poměrně pohodlně využít v restauracích nebo i doma pro návštěvy.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version