Dotekomanie.cz

towelroot: Snadný root pro všechny [Návod]

Root je jedna z věcí, bez které by pokročilejší uživatelé androidích zařízení nemohli fungovat. V dnešní době se tomu však výrobci co nejvíce bránit, a tak je často cesta k přístupu do kořenových složek krkolomná. To však nyní vyřešila aplikace towelroot od vývojáře, kterého na xda najdete pod přezdívkou geohot.


Aplikace byla vydána především pro uživatele Samsungu Galaxy S5 brandovaného pro Verizon a AT&T, jelikož ti svá zařízení rootnout nemohli. Aplikace však funguje na téměř všech zařízeních, vývojář pak uvádí že na firmwarech vydaných do 3. června 2014. S aplikací se mi tedy podařilo rootnout i telefon z řady Xperií, u který je k získání přístupu potřeba nahrávání kernelů.  A jak takové rootnutí pomocí towelroot provést?

Upozornění: Root provádíte na vlastní riziko. Tímto úkonem můžete přijít o záruku. Dotekománie neručí za problémy vzniklé při tomto procesu!

Na stránkách aplikace, kterou na Google Play nenajdete, klikněte na červené písmeno lambda (λ), čímž stáhnete aplikaci, kterou následně nainstalujte ve svém telefonu. Po nainstalování v telefonu aplikaci spusťte a klikněte na tlačítko s nápisem „make it rain“. Na obrazovce se objeví informace o tom, že během 15 sekund se telefon zrestartuje. Po restartu již máte root. To ale není konec.


K jeho řádnému fungování však potřebujete aplikaci SuperUser a její binární soubory. Towelroot jako takový však nenainstaluje ani SuperUser, ani binární soubory. Na stránkách http://download.chainfire.eu/supersu si následně stáhněte zipový soubor obsahující nejnovější binární soubory. Rozbalte ho do paměti vašeho telefonu (nebo na SD kartu) a nainstalujte z něj aplikaci SU.apk.

Při jejím spuštění se objeví okno se zprávou o tom, že nejsou nainstalovány již zmíněné binární soubory. Pro jejich instalaci zvolte možnost „Normal“ a po dokončení instalace těchto souborů telefon zrestartujte.

Po úspěšném rootnutí telefonu aplikaci towelroot smažte. Nyní máte plně funkční root během pár minut a můžete začít používat nesčetné množství aplikací potřebujících toto oprávnění, nebo si například nahrát recovery.


Zdroj: forum.xda-developers.com

Exit mobile version