Dotekomanie.cz

Samsung Galaxy Tab4 7.0 a 10.1 – známe české ceny [aktualizováno]

Aktualizováno 5. 6.

České zastoupení společnosti Samsung nám právě sdělilo ceny dvou tabletových novinek pro náš trh. Bohužel 8palcový model Galaxy Tab4 u nás nebude oficiálně k dostání.

Původní článek 1. 4.

Před pár dny jsme vás informovali o sedmipalcovém tabletu Galaxy Tab 4 a Samsung jej nyní oficiálně představil. K sedmipalcové variantě však přidal ještě verzi s 8palcovým a 10,1palcovým displejem. Všechny tři zařízení nabízejí téměř identický hardware a design. Svoji výbavou jsou mířeny do střední třídy. Vyšší třídu u tabletů od Samsungu ovládla řada Pro.

 
7-palcový model

Všechny tři modely disponují LCD displejem s rozlišením 1280 x 720 pixelů. Hnacím motorem nových Tabů 4 je čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 na frekvenci 1,2 GHz. Ten doplňuje 1,5 GB RAM a 16GB vnitřní úložiště. Tu lze navíc rozšířit paměťovými kartami microSD. Na zádech zařízení se nachází 3MPx fotoaparát a přední má rozlišení 1,3 MPx. Tablety jsou dále vybaveny WiFi 802.11 a/b/g/n , WiFi Direct, Bluetooth 4.0 a GPS s GLONASS. Varianta se SIM kartou potom podporuje 3G a LTE sítě.

Jednotlivé verze Galaxy Tab 4 se krom úhlopříčky displeje liší také velikosti baterie. Osmipalcový model nabízí kapacitu 4450 mAh a desetipalcový pak 6800 mAh. Informace o baterii v sedmipalcovém tabletu Samsung neposkytl. Design těchto tabletů je velmi podobný řadě Note, také nabízí na zádech imitaci kůže. Všechny modely pak běží na nejnovějším Androidu 4.4 KitKat. Ceny zatím nejsou známy. Dostupnost je plánována na druhé čtvrtletí letošního roku v ohlášené černé a bílé variantě všech verzí.


10-palcový model

    
8-palcový model

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version