Dotekomanie.cz

Projekt Tango Tablet – vývojářský kit od Googlu poháněný Tegrou K1

Google právě oznámil nové zařízení v rámci projektu Tango, pod kterým se ukrývá výkonný tablet pro vývojáře. Ten je poháněn nejnovější generací čipsetu NVIDIA – Tegra K1. Tímto parametrem to nekončí, do 7″ tabletu se vešla 4GB paměti RAM nebo 128GB vnitřní úložiště.

Zatím neprobádanou oblastí jsou kamery snímací pohyb a hloubku obrazu podobně, jako u konzole Xbox s Kinectem. Mohli jste také zaslechnout, že něco podobného používá i nový přístroj od Amazonu, který toho využívá pro 3D prostředí systému. Přední kamera zabírá úhel 120° a zadní kamera o rozlišení 4MPx funguje na stejném principu, jako technologie HTC UltraPixel, ne-li totožném. Samozřejmostí je podpora sítě LTE.

Vypadá to, že se budou kolem bezdotykového ovládání dít ještě velké věci a to se dozvíme možná již na blížícím se Google I/O. Pokud byste o takovém zařízení uvažovali, budete pravděpodobně zklamání, jelikož tato speciální verze je určena pouze pro vývojáře za cenu $1024, což je po přepočtu necelých 21 000 Kč. Je to podobná situace jako s Google Glass, nicméně tento koncept napovídá, kam se budou tablety a mobilní telefony ubírat v příštích letech.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version