Dotekomanie.cz

Dotekománie doporučuje #46 – Hangar, přehled o vašem čase

Pakliže máte rádi přehled nad svém zařízení, jistě používáte některou z aplikací určenou k tomuto účelu. V dnešním seriálu Dotekománie doporučuje vám představíme nováčka v tomto oboru, který sleduje především vaše používání zařízení, přičemž výsledky jsou vskutku zajímavé.

Aplikace Hangar se před pár dny objevila jako úplná novinka zprvu na XDA a následně na Google Play, přičemž je natolik dobrá, že si vysloužila místo v našem výběru toho nejlepšího.

   

Hangar vám umožní využívat hned několik skvělých vychytávek najednou. Prvním účelem, za kterým byla aplikace vytvořena, je funkce, jež sleduje, jaké aplikace uživatel používá a jak často. Autor si s aplikací velmi vyhrál a v nastavení toho najdeme velmi mnoho. Nejdůležitější funkcí je ovšem zobrazení malé lišty s aplikacemi. Tyto aplikace jsou v liště zobrazeny, nikoliv podle uživatele, ale podle toho, jak často je otevíráte. Pokud používáte velmi často např. Facebook a Google+ aplikace, tak se v liště seřadí zleva od nejpoužívanější. To vám umožní velmi rychle otevírat vámi nejpoužívanější aplikace.

Hangar toho umí daleko více. Zajímavou funkcí je vytvoření widgetu, který vypadá jako dok, přičemž se zde opět zobrazí nejpoužívanější aplikace. Tento widget/dok můžete libovolně upravovat do podoby, jaká se vám bude líbit nejvíce.

Autor se velmi snažil a do aplikace přidal i počítadlo, ve kterém zobrazíte informace, jak dlouho jste strávili čas v různých aplikacích. Popravdě řečeno, pokud se na tyto výsledky podíváte, rozhodně budete překvapeni, jak a kde svůj čas strávíte nejvíce. Tyto výsledky můžete taktéž sledovat ve widgetu umístěném na vaší domácí ploše. V něm najdete velmi hezky a přehledně uspořádané názvy a čísla s délkou „pobytu“ v aplikaci.

Nastavení aplikace umožňuje změnu barvy ikon, zobrazení v notifikační liště nebo počet zobrazených aplikací dle používanosti. Hangar je aplikace, která je zcela zdarma a bez dalších poplatků, což je velkým přínosem. Aplikaci používám pár týdnů a z mého telefonu rozhodně jen tak nezmizí. Její využitelnost je skvělá, čímž si mě získala na dlouhou dobu.

Exit mobile version