Dotekomanie.cz

Chromecast konečně umí zrcadlit obrazovku Android telefonu

Chromecast není žádná novinka, od jeho představení uběhla již dlouhá doba a v průběhu času tomuto „kolíku“ do televize přibylo mnoho funkcí. Dnes na Google I/O umí další novou věc a tou je zrcadlení obrazovky Android telefonu právě do televize.

 

Během prezentování nebylo znatelné téměř žádné opoždění obrazu, čili tato nová funkce určitě dobře poslouží i k hraní her na velké televizi. Zrcadlení bude dostupné v rámci aktualizace Play Services v několika následujících týdnech pro vybrané telefony značek HTC, Samsung, LG a také Nexus.

Novinkou Chromecastu je také možnost streamovat do něj, navzdory připojení k rozdílné WiFi síti. Dodnes musel být telefon a chromecast připojen na stejné WiFi. Tím pádem můžete do své televize streamovat odkudkoliv.

Aktualizace se také dočkala aplikace Chromecastu pro Android. Nově zde přibude možnost zobrazovat fotografie z Google+. K dispozici bude vícero kategorií – samozřejmě vaše fotky, ale i například Počasí, Umění nebo různá místa. Slideshow těchto obrázků z internetu potom poběží neustále na vaší televizi 24/7. Budete se také přes Google Now zeptat „co je právě v Chromecastu“, pokud vás daná fotka zaujme.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version