Dotekomanie.cz

Dotekománie doporučuje #43 – Locus Map

Mnoho uživatelů využívá své zařízení jako navigace do auta. Tohoto trendu bylo dosaženo neustálým úsilím vývojářů navigací, o vylepšování navigačních aplikací. Spousty navigačních aplikací již nejsou zaměřeny pouze pro dopravu, ale můžete je využít i pro outdoor procházky anebo se dají využít při hře geocaching. Jednou z takových navigací je i aplikace vytvořena českými autory z Asamm Software.

Locus Map je turistická navigace, kterou ocení především lidé se zálibou v cestování po přírodě. Locus je velmi propracovaná aplikace, jejíž uživatelské prostředí patří k těm přehledným a nematoucím.

Velmi důležitým aspektem před každou cestou jsou mapy. Locus nabízí používání různých komerčních placených map, mezi které patří např. české SmartMaps. Tyto mapy jsou většinou dobře zpracované a obsahují velmi mnoho informací. Pokud však nechcete za mapy platit, Locus vám umožňuje využívat vaše vlastní mapy, které si můžete sami vyrobit. Ty je poté potřeba umístit do úložiště, ze kterého bude Locus mapy načítat.

 

Možnost mít v této skvělé navigaci vlastní mapy je tím nejlepším, co nám Locus nabízí. Při hraní geocachingu nepotřebujete žádné z komerčních map a plně si vystačíte s vlastními.

Samotná aplikace nabízí spoustu funkcí. Líbí se mi například možnost plánování tras, kde si můžete zvolit mnoho bodů, kudy chcete jet nebo jít.

 

V případě, že se chcete jen tak toulat, Locus vám nabízí možnost zaznamenávání trasy, přičemž je následně na mapě vykresleno, kudy jste přesně šli. Jestliže nemáte možnost být neustále připojeni k internetu, aplikace toto připojení nevyžaduje.

Ovšem je nutné mít všechny mapy předem připravené ve vašem zařízení. Mapy si můžete v aplikaci různě přibližovat, otáčet a označovat. Mnoho uživatelů ocení i nepřeberné množství informací např. o převýšení, hrubý odhad, jak bude vaše naplánovaná cesta trvat atd.

 

Locus Map má za sebou velmi dlouhou vývojářskou cestu a vše je na aplikaci znát. Spoustu informací mnohdy ani nevyužijete, ale je příjemné se občas dozvědět i o něčem novém. Locus Map byl velmi dlouhou dobu za cenu cca 120Kč,  jednalo se o sníženou zaváděcí cenu.

Nyní je celá navigace k dostání za 190Kč, což není zrovna málo, ale pokud jste nadšenci pro vycházky do přírody, tak se vám tato částka několikrát vrátí díky profesionalitě Locusu. Nutno podotknout, že je Locus již několik let v žebříčku nejprodávanějších aplikací v Google play.

 
Exit mobile version