Dotekomanie.cz

Android Wear – ukázky notifikací

Androidu Wear je softwarová platforma společnosti Google, jenž je navržená pro nositelná mobilní zařízení. Figuruje zde mnoho výrobců, od HTC po Motorolu, jenž by mohli ve svých chytrých hodinkách mít právě Android Wear již v blízké budoucnosti. Nyní můžeme postřehnout další informace díky zvýšení aktivity Google vývojářského centra (Google’s developer hubs).

Vývojář Timothy Jordan právě upozornil na tři příklady uvedené výše. Jsou to některé z jeho oblíbených oznámení v Androidu Wear, včetně mírně znepokojujícího varování od Nest termostatu (nebojte se, zpráva pokračuje a ujišťuje všechny, že kouř je už téměř pryč).  Také můžete vidět kalendář ohlašující blížící se akci, nebo upozornění ze hry Clash of Clans.

Každé oznámení je označeno ikonou v pravém horním rohu, nebo obrázkem na pozadí. Na něm můžete vidět oznámení, jenž jsou dostatečně malá, aby se vešla na jednu stránku. Ovšem Google také představil upozornění, jenž jsou větší a  mohou být i na více stránkách najednou. Ve skutečnosti, je vyžadován pouze krátký kousek zdrojového kódu, pro přidání této funkce do oznamovacího systému Android zařízení. To znamená, že by potom bylo jednodušší pro vývojáře třětích stran pracovat na velikosti oznámení v Androidu Wear.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version